Zpětná vazba ke kurzu MV-102

Pozice:
E-mail:
Mobil:

Požádali jsme účastníky, kteří se účastnili některého z termínů kurzu MV-102 Systému střelecké přípravy, o zpětnou vazbu a dojmy z průběhu kurzu. Dopadlo to následovně a my jim za zpětnou vazbu moc děkujeme.

Jiří L.: V neděli jsem se spolu s kamarády zúčastnil kurzu MV-102.  Protože je to záležitost často diskutovaná, ať už na HardTask kurzech, nebo na internetových fórech byli jsme velmi zvědaví, jaká bude realita.    To, že HardTask instruktoři jsou vynikající, to asi není třeba zdůrazňovat, to už jako jejich častí zákazníci bereme jako fakt a i jejich vysoký standard. Ale jen pro jistotu. Aneta a Miloš byli oba skvělí, milí, úžasní a bohužel jim neunikla ani sebemenší chybička.    Po prvním cvičení na tasení a střelbu z odkrytého a skrytého nošení nás Miloš zastavil a vysvětlil nám, že se sešla výborná parta šikovných lidí, ale výsledky tomu v terči úplně neodpovídají. Abychom se patřičně zlepšili, zařadil po dokončení každého cvičení vyhodnocení a podle výsledku jsme dělali jeho oblíbené angličáky – neb tvrdí, že jedině tak se zlepšíme.  Měl pravdu, ostatně jako vždy. Každý se po první sérii dodatečných angličáků začal pekelně soustředit, protože nám bylo jasné, že jinak do konce kurzu nemáme šanci přežít.    Jednotlivé cviky se krásně spojovaly a navazovaly na sebe a za sebe musím vyzdvihnout dva z posledních.   Při jednom jsme museli identifikovat cíl na základě zadání, vyhodnotit náš pohyb do krytu a přitom zneškodnit cíl s vhodně zvolenými úhly tak, abychom zároveň neohrozili ostatní nezúčastněné cíle. Velmi pěkné. A zároveň vedoucí k zamyšlení jak málo stačí k tomu, abychom nezasáhli jen útočníka, ale i někoho, koho rozhodně střelit nechceme.  Nebo druhé, kdy jsme se pokoušeli měnit čtyři stanoviště, kde každé znamenalo jinou střelbu na cíl, klek, leh na břiše, sedo-leh a následně střelba pod překážkou znamenala, že jsme zjistili, že si můžeme natáhnout svaly, o kterých jsme vůbec netušili, že je můžeme mít.    Výsledkem bylo naprosté nadšení kombinované s velkou únavou, která se krásně rozproudila po příjezdu domů.    Když mě manželka doma viděla, že sotva vystupuju z auta a dozvěděla se, že to bylo úžasné, jen utrousila -  Magoři.  Ale vzhledem k tomu, že ji znám už nějaký ten rok, tak vím, že mi tím chtěla naznačit, že mi závidí, že jsem měl fantastickou neděli.

Jarda F.: Ahoj, rád bych předal krátkou zpětnou vazbu ke kurzům MV101 z 23.6.2022 a včerejší MV102. Instruktoři Aneta a Miloš na 101, Aneta a Pavel na 102. 101 s Anetou a Milošem byla, ač se jedná o 8 hodin čiré teorie, skvělá příležitost zopakovat si, co by měl každý střelec vědět. Těch 8 hodin uteklo rychle a rozhodně jich nelituji. 102 jsem si objednal společně se 101 se zhruba měsíčním odstupem, aniž bych tušil, jakou nepředloženost páchám. A na 101 jsem teprve zjistil, o čem bude 102 a že o dynamickém střílení nevím vlastně nic, natož, abych měl něco natrénováno. Zachránila mě Aneta, která mi věnovala 2 hodiny intenzivní nalejvárny, 2 hodiny trpělivosti a nekompromisního upozorňování na moje chyby, špatné střelecké návyky. Bylo to skvělé, intenzivní a vyčerpávající. 101 i 102. Jediné, co mě mrzí je (a to je jen moje chyba), že jsem před 102 neabsolvoval DP1-2. To považuji za naprostou nutnost. A to, co se člověk naučí na DP1-2 by pak měl sušit, sušit, sušit. Jen tak je pak možné si 102 užít naplno a nezpomalovat se základy. 102 je tak nabitá obsahem a tolika situacemi, že se nedá brát jako kurz, ve kterém se dají základy učit a teprve dostávat pod kůži. Nebyl jsem tam sám, kdo byl kurzy Dynamic Pistol nedotčen a bylo to na nás znát. A Aneta s Pavlem nám nic nedali zadarmo. Měli oči všude. Instruktážní videa jsou perfektní, názorná, ale přítomnost instruktora, který vás klepne latí přes prsty, když děláte chyby, se prostě nedá nahradit. Proto opakuji, Dynamic Pistol 1-2 k plnému využití potenciálu 102 je nutnost. Další zajímavá zkušenost byla přítomnost jednoho ze spolustřelců, který 102 absolvoval u konkurence. Hard Task ze srovnání vyšel jako jednoznačný vítěz, za což lze poděkovat jen a pouze instruktorům, protože obsah kurzu je jasně dán a je jen na nich, jestli si to tak nějak odbydete/odležíte/odstrílíte, nebo vás to bude trochu bolet a o to víc bavit. Díky, Aneto, díky, Pavle! P.S.: DP1, DP2 a DR1 už jsou objednány.

Roman F.: Kurz MV-102 - byla také velká spokojenost nejen s kurzem, ale hlavně s Vaším týmem profesionálních instruktorů Anety a Pavla. Sice nebylo tolik prostoru na dotazy a klábosení, ale o to více byl člověk v "terénu". Pro mě, který absolvoval DP1 a DP2 to bylo příjemné osvěžení a test toho, kde bych se měl zlepšit a co trénovat, ale tři kluci, kteří neměli nic za sebou a měli za sebou jen "střelnici", tak byli velmi nervózní a necítili se v pohodě, což se pak odráželo na jejich výkonu a nebyli sami se sebou spokojeni :/ Doporučení absolvovat alespoň DP1 mi přijde spíše jako nutnost, aby si to člověk trochu užil.

Jiří P.: Dnes jsem byl na kurzu MV102 a musím říct, že na to, jak je to obsáhlé na jeden den, tak to mělo top kvalitu a hlavně přínos. Aneta s Pavlem jedou jako ďas, celkově mi Program MV dává smysl a instruktoři k tomu přistupují s plnou vážností. Minimálně tímto by měl projít každy držitel ZP, stejně jako kurzy Dynamic Pistol.

Pavel K.: Dobrý večer. V Úterý jsem absolvoval MV-102, pod vedením instruktorů Miloše a Pegyho. Kurz byl velkým přínosem nejen z hlediska náplně, ale především k uvědomění si, že člověk by neměl zanedbávat pohyb a péči o tělo celkově, neboť to pro mne osobně bylo velice fyzicky náročné, ale za to si můžu sám. Strašně si vážím empatie obou instruktorů a v neposlední řadě jejich zkušeností, které se nám snažili s nekonečnou trpělivostí a vlídností předat. Velmi doporučuji před tímto kurzem absolvovat alespoň kurz DP-1. Sám jsem na něm nebyl protože nebyl volný termín, nicméně kamarád se mně věnoval den předcházející MV-102 a jelikož DP-1 absolvoval, vděčím mu za nemálo. Na závěr bych rád zdůraznil, že se na kurzy u Hard-Tesk z mých vlastních zkušeností hlásí fajn jedinci, kteří v součtu utvoří skvělou partu a doplní tak vynikající náplň kurzu, kterou Hard-Task pečlivě připravil. Sám budu dalšími kurzy rád pokračovat. Pavel

Miroslav V.: Ahoj,   děkuji za přínosný a zábavný kurz. Do jednoho dne se vám povedlo natlačit obrovskou spoustu oblastí. I přes určitý časový pres jsme ale všechno obsáhli dostatečně. Zejména jsme celkem pěkně nadrilovali tasení při skrytém nošení, odstraňování závad nebo střelbu zpoza krytu a s nezúčastněnými osobami. Líbilo by se mi, kdyby bylo víc času na trénink střelby z jiných poloh. Musím ocenit přístup instruktorů, kteří se stihli věnovat každému účastníkovi, upozorňovat na chyby, dávat tipy a rady, a při tom všem dohlížet na bezpečnost. Jo, a musím vyzdvihnout i jejich přátelskou komunikaci, na pohodu. Žádné vojácké „netrefil se, tak deset kliků“, na to je málokdo zvědavý. Byl to moc prima den, odcházel jsem unavený ale správně vybitý, a mám fůru poznatků, co mám doma sušit.

Jan K.: 6.3. jsem se zúčastnil prvního MV102 v podání Hartasku. Stejně jako u MV101 jsem byl zvědavý, jak se to, na čem se skoro 2 roky pracovalo, promítlo do praxe. Lektory, stejně jako na MV101 byli Pavel a Aneta. Už si u nich zvykám, že témata logicky navazují, vše konstantně odsýpá, nikde žádná zbytečná prodleva, permanentní dodržování bezpečnosti a stálé předávání informací. U Hardtasku jsem dosud neabsolvoval žádný střelecký kurz, pouze kurzy taktické. Střeleckými kurzy jsem si prošel dříve u Aegisu, Radka Libovického, Adama Tyce či Base47. Krom toho střílím (snad ne úplně blbě) 17 let LOS a 15 let IPSC. Přesto nemůžu říct, že bych se jakkoliv nudil či měl možnost se flákat. Pojetí MV102 u Hardtasku je fakt našlapané informacemi, sušením, cvičeními. Při svých fyzických proporcích musím říct, že jsem jel ze střelnice docela slušně zničený. Změny poloh (zvláště pak ze země nahoru) dávaly mé tvarované postavě (koule je taky tvar) docela zabrat. Zároveň jsem si to ztížil sám tím, že jsem si nevzal služební/obrannou pistoli, ale sportovní TSko se sportovními mířidly (začíná sportovní sezona a já si nechtěl rozhodit úchop). A z odstraňování závad jsem měl fakt slušně dodrbanou ruku (moje chyba). Chci tím říct – pokud má někdo pocit, že je to „certifikát za účast“ a snadná cesta k získání potřebného papíru pro členství ve stanovených zálohách státu, plete se. Je to den strávený dost tvrdou prací. Jelikož šlo o první termín, který se primárně rozkřikl právě mezi lidmi, co HT znají, sešla se nás tam parta lidí, co všichni měli něco podobného za sebou. Nějaké kurzy, nějaká praxe, někdo nějaké závody – vše v obranném a praktickém pojetí střelby. Všichni jsme měli najetou standardní bezpečnost pro tento druh výcviku. Všichni jsme běžně trefovali rychlými výstřely potřebnou část siluety. Pokud někdo za sebou nemá nějakou tu sezonu v LOSu či IPSC, nebo nějaké slušné kurzy, měl by zvážit, jestli na MV102 v současné podobě chodit. Tam opravdu není čas vodit lidi za ručičku. Je lepší aspoň nějakou pistolovou jedničku u kterékoliv slušné firmy absolvovat a nějakou tu tisícovku ran prohnat laufem tak, že člověk bude hodně manipulovat, řešit závady a střílet rychleji. Možná ještě na závěr poznámka – opravdu si na kurz vemte nějakou normální pistoli služebního typu. Berte to tak, že stanovená rezerva je tu více méně jako podpora ozbrojených složek v době nějakého krizového stavu. A standardní zbraní i u ozbrojených složek je buď krátká – kompaktní či full-size pistole nebo dlouhá – „útočná puška“ nebo samonabíjecí puška (jen v některých případech brokovnice a odstřelovačky). Ty kurzy jsou přesně na tohle typizované. S revolverem nebo opakovačkou se tam bude člověk akorát trápit a zdržovat všechny ostatní. Stejně tak si neberte pistoli, kde máte nějaká ostrá sportovní mířidla.

Filip K.: Ahoj všem,  posílám zpětnou vazbu ke kurzu MV-102, který jsem absolvoval 21.5.2022. V první řadě - Aneto a Pavle, děkuji. Způsob, jakým kurz vedete, tzn. hlídáte bezpečnost, připravujete situace, provádíte nás situacemi a opravujete naše chyby - je opravdu perfektní. Včera nebyla jediná nepříjemnost, nejasnost nebo zádrhel. A opravdu jsem vděčný, že jste mne opravovali v průběhu plnění úkolu - neprošla mi jediná chyba. Díky tomu jsem kurzem prošel nejlépe, jak bylo v mých možnostech a stále se naplno koncentroval. Za mne máte 10 z 10. Obsah kurzu je daný předpisy, nemám k němu žádnou připomínku. Pro mne byl velmi přínosný a i zábavný. V tom bych nic neměnil. Ještě jednou díky.

Karel U.: 6.3.2022 jsem absolvoval jeden z prvních kurzů MV-102, a to s instruktory Tomášem Frolíkem a Milošem Müllerem. Doufal jsem, že se na tyto první termíny napíšou spíše lidé, kteří střelbu a vše okolo zvládají na výbornou, a to se v podstatě potvrdilo. I ti, kteří v naší skupině neměli zkušenosti s kurzy od HT nebo odjinud, byli zdatní, takže celý den bez zádrhelů pěkně odsýpal. Důrazně doporučuji, pokud se někdo bude na MV-102 přihlašovat bez absolvování jakýchkoliv kurzů, podívat se minimálně na videa HT, ale hlavně si různé techniky nasušit doma. Ale i pro ostatní, kteří pěstují svůj koníček u HT pravidelně není tento den vůbec zabitý. Naopak, je to naprosto skvělé zopakování různých technik, které sice člověk může dělat automaticky, ale často se i u automatiky dá vychytat nějaká muška. Díky moc Milošovi s Tomášem za profesionální výkony a skvělý den a těším se na MV-201 a MV-301 (dostanu-li aprobaci)!

Petr Š.: Ahoj, 30.4 jsem se zúčastnil na Olešku kurzu MV102 pod vedením Anety a Pavla. Co do obsahu mi to přišlo jako mix cvičení z kurzů DP1 a DP2 plus situace LOSu a ještě něco navíc. Čas byl využitý do maxima, obdiv za to, dokázat všechna cvičení “ nacpat” do délky kurzu 8 hodin a ještě opravovat naše chyby. Pro mě nejpřínosnější byly situace se střelbou na terče s povolenou a zakázanou siluetou - rychle zhodnotit situaci a správně se rozhodnout, řešení závad s krytím, střelba zpoza krytu a střelba z různých poloh - ta je zároveň i malou prověrkou fyzičky účastníků. Takže motivace k mému dalšímu cvičení a zdokonalování, rád se zúčastním i dalších kurzů HT. Jako základ pro absolvování kurzu MV102 rozhodně doporučuju alespoň kurz DP1, hlavně kvůli bezpečné manipulaci se zbraní a základním střeleckým drilům. Ať se daří Petr

Jakub D.: Dobrý den, Zdeňku,  v sobotu 30.04. jsem absolvoval Váš kurz MV-102 pod vedením Pavla a Anety. Kurz bych rád vyzdvihl jako extrémně zajímavý a intenzivní díky nastavení celkového nutnému obsahu. Lehce jsem jen nezáviděl kurzantům, kteří u vás neměli žádný z kurzů a většina věcí pro ně byla v ten den poprvé. Pro ně to musel být docela náročný den na vstřebání všeho potřebného. U mě, jako u člověka, co pravidelně navštěvuje vaše kurzy + vaše tréninky SSK Rangers to bylo skvělé protrénování většiny získaných dovedností. Určitě si tento kurz přidám k těm, které chci u vás každoročně opakovat. Osobně si myslím, že pravidelné opakování podobně laděného celodenního komplexnějšího cvičení se zbraní, kterou člověk denně nosí, by nemělo být na škodu pro většinu z nás :-)  Celkově super nabitý den střeleckými cvičeními v dobré partě lidí, s dobrými instruktory a za hezkého počasí - krásné strávená sobota :-)  Děkuji za to a hodně úspěchů!

Tomáš D.: Přeji pěkný večer,   jen bych chtěl pochválit, jak bravurně zvládli Pavel s Anetou první kurz MV 102 tuto neděli 6.3.2022.  V naší skupině byli celkem schopní střelci, kteří si už nějakými kurzy od Vás prošli a tak celý kurz pěkně utíkal a nebyly zbytečné prostoje. Vysvětlení a podání obsahu od instruktorů bylo skvělé, ostatně tak, jako vždy.   S mnohými účastníky jsme se ale shodli, že některé položky, jako třeba odstraňování závad, bude možná pro účastníky, kteří mají ZP sice dlouhou dobu, ale nejsou aktivní střelci a neabsolvovali u Vás a ani možná někde jinde jiné kurzy, bude trošku problém a celý kurz se může klidně o třeba dvě hodiny protáhnout. My končili někdy v 16:30 a opravdu jsme se nikde takřka nesekli.  Ještě jednou díky a těším se na další kurzy u Vás.

Jan I.: Za mě to byla super neděle. Ještě jednou děkuji týmu HT a všem účastníkům za parádní den.

Michal V.: Ahoj. Trochu pozdeji ale prece. Chci podekovat za opet skvelou akci tentokrat MV102 v rezii Anety a Pegyho. Vyborna atmosfera i pres obcasny dest. Supr realizace a tradicne vse bez obtizi. Doufam, ze se brzy uvidime na MV201 a dalsich kurzech. Diky michal vavra

Honza S.: Moc děkuji instruktorům za dnešní kurz MV-102 a celému týmu za perfektní přípravu struktury kurzu. Den to byl našlápnutý a dynamický, bez chvilky slepého místa. Pro absolventy vašich kurzů to byla skvělá rekapitulace a má velký potenciál vést střelce z širší veřejnosti dobrou cestou.  Všem bych ovšem za sebe důrazně doporučil mít před tímto kurzem zvládnuté aspoň DP1 a DP2. V jednom dni se opravdu ani při naprostém nasazení instruktorů nedá zvládnout vysvětlit vše od základů. Kdo kurzy nemá, musí si nutně prosušit alespoň vaše videa.  Díky Pavlovi a Anetě za tradičně profesionální a přátelský přístup a budoucím kurzantům co nejvíce nových dovedností.  Hodně zdaru, Honza

Lenka a Marcel: Ahoj všem střelcům. V neděli 6.3.2022 proběhl historicky první kurz MV-102 pro stanovenou zálohu státu.  Kurz je skvěle udělaný a rozhodně jsme se s Lenkou nenudili. V sobotu 5.3.2022 jsme absolvovali ještě Dynamic Rifle 1, tak můžu s klidným srdcem říct, že jsme byli po víkendu totálně vyšťavený.  U obou kurzů nás provázeli Miloš s Tomášem a opravdu klobouk dolů, jsou skvělí. Perfektní prezentace a jejich praktická odbornost nás, si myslíme (jsme přesvědčeni), posunula o několik levelů výš, protože oba dva kurzy byly nadupaný střeleckými situacemi, které nikoho nenechají odpočinout. Absolvovat kurzy není ani omylem jednoduché a ten, kdo to opravdu nemyslí vážně, by se měl zamyslet, jestli na to má nebo ne. Nejde jen o střelecké dovednosti, ale i o fyzické dispozice. Moc děkujeme instruktorům a celému týmu HT, že máme tu čest, být vaší součástí. Sešli jsme se tam dobrá parta, a to je důležité pro stmelování naší střelecké komunity. Díky moc a těšíme se makat dále. Marcel a Lenka

Martin: Stejně tak jako Marcel a Lenka, kteří už svůj příspěvek napsali, jsem zažil 5. a 6.3. střelecký víkend. V sobotu kurz Dynamic Rifle 1 a v neděli MV-102, oboje pod skvělým vedením Miloše a Tomáše. Ještě jednou díky. I přes chladné počasí jsme zimou netrpěli, především nácvik různých střeleckých pozic ke konci kurzu MV nás rozproudil. Navíc sešla se tam i skvělá a odborně zdatná parta účastníků kurzu. Bylo vidět, že mnozí už mají hodně nastříleno. Kurz MV-102 dle mého soudu byl tematicky stručným průřezem kurzy Hard Task Dynamic Pistol 1-3 a částečně zahrnul i prvky LOS. Pro budoucí účastníky bych za sebe doporučil před kurzem MV-102 projít u HD minimálně kurzem Dyn. Pistol 1, pochopitelně bude  PLUS, když bude mít účastník předem absolvované všechny čtyři kurzy Dynamic Pistol.

Gerard S.: Zdravím Ht, pár pocitů ze soboty 2.4. 1,vyučující Aneta s Pavlem jako vždy naprosto perfektní (můj 3 kurz s nimi).Vzhledem k našlapanému danému programu od MV velmi dobře připraveni a provedení, učení, kontrola, opravy chyb (fakt je stíhali!) na 1 . 2,bez dřívějších kurzů s HT bych to dával hodně složitě 3, bylo hodně vidět, kdo trénuje jen pro soutěže a kdo pro praxi 4,připomínka jednoho z účastníků že"výuková videa byla poslána 2 dny před kurzem"úplně neberu, protože nemusela být žádná. Pro mě ale byla super na zopakování zásad HT. 5,Do budoucna zvážit následné tréninkové kurzy  po dokončení kurzů SZS pro prohlubování znalostí.  V každém případě díky.