Miloslav Švéda

Pozice: instruktor pro střelecké a taktické kurzy
E-mail: miloslav@hardtask.cz
Mobil: +420777089183

Profesní životopis:

Po absolvování základní vojenské přípravy zahájil Miloslav svou dlouholetou profesní kariéru nástupem k Policii České republiky v roce 1995, kde zastával nejprve funkci řadového policisty a následně lektora-instruktora u Speciální pořádkové jednotky hl. m. Prahy. V letech 2001 a 2002 pracoval jako instruktor oddělení pro ochranu svědků Útvaru speciálních činností PČR. V roce 2002 se Miloslav vrátil na Speciální pořádkovou jednotku, tentokrát do skupiny speciální přípravy, kde sloužil až do roku 2008 jako instruktor střelecké, taktické a speciální přípravy.

Od roku 2008 se věnuje vlastní podnikatelské činnosti v oblasti výcvik a výuka se zbraní, bezpečnostní a poradenské služby, odborná lektorská činnost, speciální techniky v oblasti zajišťování objektů a v posledních letech velmi aktuálnímu tématu – aktivní střelec a ochrana měkkých cílů, a to ve formě seminářů a kurzů či námětových cvičení pro státní a soukromé instituce.

Během své policejní kariéry Miloslav zajišťoval přípravu speciálních policejních jednotek nasazovaných proti hromadnému narušení veřejného pořádku (zasedání MMF, NATO). tvorbu takticko-technických plánů k zajištění a organizaci protiteroristické ochrany objektů zvláštní důležitosti (USA Embassy, Radio Free Europe, sídlo Židovské náboženské obce, Kongresové centrum Praha) a dalších bezpečnostních opatření (předsednictví ČR v Radě EU, návštěvy prezidentů USA-Bush, Obama, papeže J. P. II) atd.