Dean Hutson

Pozice: instruktor pro střelecké a taktické kurzy
E-mail:
Mobil:

Profesní životopis:

Podplukovník Dean Hutson má za sebou 24 let služby u policie a 29 let u armády Spojených států Amerických.

Dean vystudoval FBI National Academy a FBI školu pro odstřelovače v Quanticu – USA, kde získal titul magistr a má zkušenosti ze služby jako řadový policista, velitel směny, detektiv, odstřelovač SWAT, velitel skupiny a velitel týmu SWAT, velitel hlídkové služby a nakonec zástupce velitele policie města Grandview – Missiouri.

Díky vedení kurzů je Dean Hutson již poměrně dobře známý a respektovaný instruktor střelecké a taktické přípravy napříč Evropou, Jižní Amerikou, Asií a Spojenými státy Americkými. Je taktéž instruktor policejní akademie a certifikovaný POST (Police Officers Standards Training) instruktor ve Spojených státech.

Jako podplukovník US Army je Dean velitelem zvláštní odstřelovací skupiny, která byla nasazena v boji s jednotkou speciálních operací USA Army v Iráku, Bosně, Kurdistánu a Afghanistánu. Je kvalifikovaný pro boj v horách a vysloužil si odznaky za seskoky padákem ve více než 7 zemích světa. Deanovi byly uděleny tři bronzové hvězdy, dvě medaile za zásluhy a bojový odznak Spojených států Amerických.

Dean Huston je držitelem bezpečnostní prověrky přísně tajné, přičemž tato prověrka trvala celkem 15 měsíců, za účelem získání pozice hlavního bezpečnostního poradce ambasády Spojených států Amerických v Afghanistánu.