Tomáš Frolík

Pozice: instruktor pro střelecké a taktické kurzy
E-mail: tomas@hardtask.cz
Mobil: +420606445534

Profesní životopis:

Tomáš se profesně pohybuje v ozbrojených složkách od roku 1995, kdy nastoupil po absolvování základní vojenské služby k Policii České republiky. Do roku 2000 pracoval jako hlídkový policista na obvodním oddělení PČR. Poté , co uspěl ve výběrovém řízení, nastoupil na pozici bojovníka zásahové jednotky Policie hl. m. Prahy. Tam zasahoval proti nebezpečným pachatelům, dealerům drog a lupičům úctyhodných 17 let. Od roku 2008 byl  vyjednavačem a od roku 2010 na pozici instruktora střelecké, taktické a služební přípravy Zásahové jednotky Krajského ředitelství hl. m. Prahy Policie České republiky.

Za déle než 23 letou kariéru Tomáš čerpal vědomosti a dovednosti od těch nejlepších ve svém oboru, kdy například po boku amerických policistů absolvoval US Police SWAT Week ve státě Missouri ve Spojených státech Amerických, instruktorský kurz FX Simunition v Nizozemí, intenzivní CQB kurz firmy Spartan tactical pod vedením Jima Smitha, mnoho zdravotnických kurzů Armády České republiky zaměřených na taktickou medicínu, kurzy Akademie Aegis a nespočet našich, tedy kurzů Hard Task.

Mezi jeho další specializace patří boj zblízka, sebeobrana a boj s chladnými zbraněmi.  Tyto dovednosti trénoval přes 15 let pod vedením Martina Hradeckého v Arnis and Balaraw Fighting Clubu, se zaměřením na neozbrojený boj, nůž a krátkou tyč/teleskopický obušek.

Svůj střelecký um si prověřuje účastí na závodech IPSC, LOS a v minulosti i střeleckými soutěžemi v rámci Policie. Společně se Zdeňkem Charvátem a dalším kolegou ze zásahové jednotky získal třikrát po sobě zlatou medaili ve střelbě družstev na mistrovstí Policie České republiky ve střelbě.