Miloš Müller

Pozice: instruktor pro střelecké a taktické kurzy
E-mail: milos@hardtask.cz
Mobil: +420608125550

Profesní životopis:

Miloš Müller se začal zabývat vážně problematikou boje a sebeobrany v roce 1987 a již v roce 1991 získal zbrojní průkaz.Seriozně se začal zabývat obranou střelbou v roce 1992, když se setkal s několika nadšenci, budoucími a dnešními profesionály. Ale především s lidmi, kteří již v té době byli zkušenými operátory, členy zásahových jednotek a členy ochrany ústavních činitelů, od kterých pochytil základy nejen techniky, ale především filozofie obrany s palnou zbraní.

To bylo zlomové období, které odstartovalo Milošovu dráhu střelce a později instruktora. Již v té době se začal věnovat také soutěžní střelbě. Vždy mu více seděly disciplíny dynamické střelby. Nakonec zvítězila střelba podle pravidel IPSC a obranná střelba podle pravidel IDPA resp. AOS ČR a jim podobné. Soutěžní střelbu vždy vnímal jako možnost ověřit si svoje střelecké dovednosti v podmínkách závodu, získání dalších zkušeností a možnost vidět a porovnat se s nejlepšími. To se mu poměrně brzy začalo dařit.

Výsledkem je to, že je dlouhodobě ve střelecké špičce ČR s mnoha významnými úspěchy na národní i mezinárodní úrovni, jako například tituly mistra a vícemistrů České republiky v IPSC, mistra pobaltských zemí v IPSC a další medailová umístění.V roce 1993 nastoupil k Městské policii hl. m. Prahy. Tady se přes běžnou hlídkovou službu a službu v zásahové jednotce MP propracoval v roce 1996 na pozici instruktora střelecko-taktické přípravy, kde sloužil až do roku 2012. Až do roku 2016 pracoval jako kontraktor ochranného PSD týmu v Iráku. V průběhu let získával zkušenosti na kurzech zaměřených na služební přípravu, použití zbraně v obraně i na kurzech různých bojových systémů, zaměřených především na sebeobranu. Mnoho dovedností a zkušeností získal průběžným kontaktem a konzultacemi s kolegy instruktory jiných ozbrojených složek a také členy speciálních jednotek, od kterých čerpal informace přímo z reálných podmínek jejich služby.

Velice cenné informace a zkušenosti získal od svého osobního přítele, kolegy policisty a instruktora speciálních týmů žijícího v USA. Jeho dlouholeté zkušenosti ze služby ve speciálních službách, z bojů na Blízkém východě jsou neocenitelným zdrojem informací.