Václav Ročeň

Pozice: instruktor pro střelecké, taktické a speciální kurzy
E-mail: vaclav@hardtask.cz
Mobil: +420737465431

Profesní životopis:

Po vystudování právnické fakulty University Karlovy nastoupil Václav v roce 1983 do služeb policie, tehdy jako vyšetřovatel skupiny kriminální policie a vyšetřování. V roce 1990 prošel náročným výběrem k Útvaru rychlého nasazení, kde následujících 15 let sloužil. Zprvu jako člen zásahového týmu, později se vypracoval na zástupce velitele zásahové skupiny, velitele oddělení speciálních činností a jeho kariéru ukončil co by instruktor střelecké, taktické a speciální přípravy.

Během své profesní kariéry prošel širokým spektrem zahraničních a domácích cvičení a kurzů, na kterých se potkal s členy jednotek, jako Delta Force, SAS, SO19, RAID, GIGN, GSG9, Cobra, BBE, NOCS nebo GIS. Získal mnohé certifikace pro výcvik, jako například práci ve výškách a jump master. Podílel se na zásazích proti nebezpečným ozbrojeným pachatelům.  Vyzkoušel si také různé pozice ochranného týmu České ambasády v Baghdádu, Iráku.

Po skončení služby u Útvaru rychlého nasazení v roce 2006 se začal věnovat zprvu bezpečnostním službám, následně pak výcviku a poradenství pro různé vládní organizace a ozbrojené složky v zemích, jako jsou Kurdistán, Libanon, Jordánsko, Libye, Irák, Egypt nebo UAE.