David Rok

Pozice:
E-mail: david@hardtask.cz
Mobil: +420777717479

Profesní životopis:

Davidova profesní dráha vojáka začala studiem na Univerzitě obrany, po které nastoupil k 601. skupině speciálních sil na pozici velitele skupiny, kterou zastával 6 let.

Během své služby absolvoval množství domácích i zahraničních kurzů, cvičení a výcviků zaměřených na plné spektrum speciálních operací – od zelené taktiky (SUT) přes šedou (low signature operations) až po černou (FIBUA, CQB).  Během svého působení měl možnost spolupracovat s ostatními útvary AČR, speciálními jednotkami PČR a Celní správy i se speciálními jednotkami ostatních států jako například s 5. plukem špeciálneho určenia, jednotkou IDF nebo s US Special forces. Měl tedy možnost nahlédnout na různorodé přístupy i pojetí výcviku a odnést si z nich to nejlepší.

Své zkušenosti uplatnil během působení na zahraničním pracovišti v Africe (2018) a na misi v Afghánistánu (2019 – 2020). V obou případech působil jako instruktor partnerských jednotek, kterým zajišťoval střelecký i taktický výcvik a veškerou administrativu s tím spojenou.